Hoe hoort het ook alweer?

In deze 7-weekse cursus ‘Leer correct Nederlands schrijven’

werd aandacht besteed aan de meest voorkomende spellingproblemen vanuit de moedertaal, het Papiamento. Ook werd de opbouw van een zin in het Nederlands geoefend. De cursus bevatte naast oefeningen ook schrijfopdrachten.

Tevens kwam de zinsconstructie aan de beurt. Dit gedeelte vond ik heel erg van belang voor het schrijven van essays en pleitnota’s.

– Gerick Croes, student Rechten UA

Er werd geschreven in kleine groepen van maximaal zes cursisten. De cursisten hebben in de laatste les een toets gemaakt en kunnen de vinger leggen op hun specifieke aandachtspunten bij het het schrijven in het Nederlands. Eind januari 2018 begint een volgende cursus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *