Coach

Wie is de schrijfcoach?

Het gezicht achter De schrijfcoach Aruba is Byande van Andel.

Over zakelijk schrijven

Vanuit mijn jarenlange ervaring in het Arubaanse onderwijs en bij De Schrijfcoach Aruba voel ik feilloos aan welke onzekerheden er spelen en met welke moeilijkheden schrijvers te maken hebben die vanuit de moedertaal (het Papiamento, het Engels) tegen het Nederlands aankijken. Studenten en volwassenen verder helpen zodat zij zichzelf op een hoger plan trekken, is nog altijd een van mijn grootste uitdagingen.

onderwijzeres, docente, coach, pianiste, schrijfster

Over creatief schrijven

Zelf schrijf ik zo graag. Omdat ik dol ben op verhalen en verhalen van anderen, begon ik met ‘Schrijfclub & Zo’. Kort daarna volgden er workshops. Ik ontdekte dat heel veel mensen schrijven en hoorde de prachtigste verhalen, die – door het proces van schrijven, beschrijven, herschrijven, erover te schrijven – alleen maar sterker werden.

Een ieder van ons heeft talent. Als water in ons verborgen. Door te oefenen, boor je dat water aan en wil het naar boven stromen. Door te schrijven zet je het kraantje open. Dan je eigen stem te horen, en die te gebruiken, dat is de ware beleving van schrijven.